Na het zesde jaar in de arbeidsmarkt- of dubbele finaliteit kan je ervoor kiezen om nog een specialisatiejaar of Se-n-Se te volgen. Tijdens dit jaar word je klaargestoomd om binnen een zeer specifiek vakgebied met extra veel kennis te starten op de arbeidsmarkt of door te stromen naar een graduaatsopleiding. Het is dus altijd een leerjaar waarin je heel veel praktijk krijgt.

Wij bieden ook een opleiding 'duaal' aan. Dat wil zeggen dat je deels op school (+-2 dagen) en deels op de werkvloer (+-3 dagen) leert, als je een werkplek vindt natuurlijk. Je krijgt in een duale opleiding ook al een vergoeding voor het geleverde werk. 

7de specialisatiejaar Se-n-Se
Computergestuurde Werktuigmachines Meerkleurendruk-Drukwerkveredeling Chemische Procestechnieken
Decoratie en Restauratie Schilderwerk Interieurbouwer Duaal Productie- en Procestechnologie
Geautomatiseerde Diamantbewerking en Kwaliteitsanalyse Vliegtuigtechnicus
DeStemstroom 3de graad specialisatie

Wil jij na je 6de leerjaar in de arbeidsmarktfinaliteit nog verder studeren aan de hogeschool? Dat kan! Via het 7de leerjaar dat voorbereidt op het hoger onderwijs

In dit jaar leer je vooral leren, leg je examens af en volg je zelfs al een eerste opleidingsonderdeel in de hogeschool. Het vraagt veel discipline en is erg theoretisch, maar wie dit extra jaar succesvol afrondt, kan sterk starten aan het hoger onderwijs.