De Stemstroom is de nieuwe naam voor Stedelijk Lyceum Eilandje. Een STEM-school waar leerlingen met een grote interesse in wetenschap en techniek thuiskomen. 

Leerlingen komen vanuit heel Vlaanderen voor ons uniek en uitgebreid STEM-aanbod: van Vliegtuigtechnieken tot Biotechnologische en Chemische STEM-Wetenschappen, Houttechnieken of Diamantbewerking. Binnen één school kunnen we je dus begeleiden naar de STEM-opleiding die jou als gegoten zit.  

We dompelen je volledig onder in de wereld van wetenschap en techniek. In hypermoderne klaslokalen, praktijkruimtes en labo’s kan volop geëxperimenteerd worden. Je gaat aan de slag met levensechte opdrachten en leert zelf nadenken, uitvoeren en verbeteren.  

Na het zesde of zevende jaar ben je gewapend met een stevige vakkennis en weet je hoe de (bedrijfs)wereld in elkaar zit. We werken daarvoor intensief samen met bedrijven, hogescholen en universiteiten. Onze leraren zorgen ervoor dat je de leerstof echt begrijpt en geven hun vakkennis door op een duidelijke, gepassioneerde manier. 

Je groeit hier uit tot verdraagzame, wereldse en taalkrachtige jongvolwassenen die klaar zijn voor de arbeidsmarkt of een vervolgstudie. Door onze eerlijke en open communicatie is iedereen mee met het verhaal en komen leerlingen hier oprecht graag naar school. 

DeStemstroom klas Wetenschappen
De Stemstroom speelplaats