Heb je een grote interesse voor wetenschap en techniek? Dan voel jij je zeker thuis in De Stemstroom. In ons uniek en breed STEM-aanbod leer je probleemoplossend denken in een moderne leeromgeving en met levensechte opdrachten. 

100% wetenschap en techniek 

Bij De Stemstroom dompelen we je geleidelijk onder in de wereld van wetenschap en techniek. Als eerstejaars start je in onze vestiging in de binnenstad.  Vanaf de tweede graad krijg je in hypermoderne klaslokalen, praktijkruimtes en labo’s je vaardigheden onder de knie op een STEM-gerichte manier. Hier vind je wetenschappelijke en technische studierichtingen binnen alle finaliteiten. Of je nu interesse hebt in Vliegtuigtechnieken, Biotechnologische en Chemische STEM-Wetenschappen, Autotechnieken of Diamantbewerking, binnen één school kunnen we je begeleiden naar de opleiding die bij je past.  

Voorbereid op de toekomst 

Je leert met levensechte opdrachten. Daarvoor gaan we geregeld buiten de schoolmuren. Lessen op de luchthaven van Deurne of het vrachtwagenterrein in Zandhoven? Hier kan het allemaal. We werken daarvoor intensief samen met bedrijven, hogescholen en universiteiten. Door met twee voeten in de praktijk te staan, zorgen we ervoor dat wie hier afstudeert het vakjargon onder de knie heeft en kan meedraaien op elke werkplek, ongeacht je achtergrond.  

Zelfstandige en wereldse leerlingen 

We leren je kritisch nadenken, initiatief nemen en probleemoplossend denken. Onze leraren zorgen ervoor dat de leerlingen de leerstof echt begrijpen en geven hun vakkennis door op een duidelijke, gepassioneerde manier. Door eerlijk en open te communiceren, wordt iedereen meegetrokken in het verhaal. Zo bereiden we je niet alleen goed voor op de arbeidsmarkt of een vervolgstudie, maar word je ook een persoon met een stem, die openstaat voor de wereld en voor diversiteit. 

DeStemstroom klas STEM